Veel gestelde vragen Zakelijk

Wat is het verschil tussen een marge en btw-auto?

Wanneer u op zoek bent naar een occasion dan krijgt u te maken met btw en marge auto’s. Over een btw-auto kunt u als ondernemer de btw terugvorderen. Over een marge auto niet. De btw van een marge auto is namelijk al eerder betaald door bijvoorbeeld een particulier, waardoor deze niet nogmaals betaald hoeft te worden. Een marge auto is dus btw vrij.

 

Kan ik een marge auto leasen?

Ja, het voordeel van een marge auto leasen is dat het btw bedrag niet aanbetaald hoeft te worden en het volledige bedrag dus gefinancierd kan worden. 

 

Mag ik de btw meefinancieren?

Nee, het is niet mogelijk om de btw mee te financieren, deze dient altijd aanbetaald te worden. Tenzij u niet btw plichtig bent omdat u bijvoorbeeld in de zorg werkt.

 

Mijn inruilauto is gefinancieerd, kan ik een nieuwe aanvraag doen?

In veel gevallen is het mogelijk om uw openstaand saldo mee te nemen naar een nieuwe financiering. Neem hiervoor contact met ons op.

 

Ik ben starter, kan ik ook financieren?

Wij kunnen ook een financiering regelen voor starters. Wel moet de investering in verhouding staan tot uw toekomstige resultaat. En er kan een aanbetaling gevraagd worden van 20% van de investering ex. de btw.

 

Ben ik eigenaar van de auto?

Vanaf het moment dat u de leaseovereenkomst hebt getekend, bent u economisch eigenaar van de auto. De factuur van de auto komt op uw naam en het kenteken wordt ook direct aan u toegewezen. De financieringsmaatschappij blijft gedurende de looptijd, juridisch eigenaar van de auto. Dit betekent dat de auto het onderpand is van de opgestelde overeenkomst.

 

Wat is een slottermijn?

Een slottermijn is een laatste termijn die u dient te voldoen aan het einde van de looptijd van het lease- of financieringscontract. Het opnemen van een slottermijn in het leasecontract betekent dat uw maandlasten lager uit zullen vallen. Voor het opnemen van het slottermijn betaalt u binnen het maandbedrag namelijk wel rente, maar geen aflossing.

 

Ik heb een auto gezien maar die staat niet bij jullie op de website, kan ik deze bij jullie leasen?

Dit is mogelijk, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Is het maandbedrag op jullie website hetgene wat de financiering echt wordt?

De prijzen die op onze site staan aangegeven zijn schattingen van de financiering, wij gaan hierbij uit van een gangbaar tarief. Dit kan voordeliger uitpakken. Vraag vrijblijvend naar een financiering op maat.

 

Welke informatie hebben jullie nodig?

In eerste instantie hebben wij alleen uw Kamer van Koophandelnummer nodig en een kopie van de offerte. Dit mag u mailen naar info@amlease.nl.